Kuka on Aki?

Aki Leppänen
Ylöjärvi
s. 18.3.1985
Lähihoitaja
Pääluottamusmies
Kaupunginvaltuutettu
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä vpj.
Ympäristölautakunnan jäsen
Kehittämistoimikunnan vj.
Ylöjärven liikenneturvallisuustyöryhmän jäsen
Pirkanmaan maakuntavaltuuston varajäsen
Tampereen kaupunkiseudun seutuhallituksen varajäsen
Vasemmistoliiton Ylöjärven kunnallisjärjestö ry puheenjohtaja
Vasemmistoliitto puoluevaltuuston varajäsen
Saurion päiväkodin vanhempainyhdistys rahastonhoitaja
IBD ja muut suolistosairaudet ry puheenjohtaja

Ai kuka?

Olen asunut Ylöjärvellä koko ikäni. Soppeenmäessä ja Vuorentaustassa. Pisin aikani poissa kotikaupungista tapahtui varusmiespalveluksessa Riihimäen Viestirykmentissä ja Lahden lääkintäkoulussa. Jossa palvelin lääkintäaliupseerina ja kotiuduin kersanttina. Työkseni hoidan ikäihmisiä lähihoitajana sekä toimin Superin pääluottamusmiehenä. Hoitotyössä olen viihtynyt vuodesta 2007. Aikaisemmin olen ehtinyt työskennellä Nokian tehdastason matkapuhelinhuollossa. Aikana jolloin Nokia oli puhelimista se one-and-only.

Satunnaisia faktoja minusta: Lukee paperista Aamulehteä. Perheen ainoa lapsi. Colitis Ulcerosa, remissiossa. Tykkää kissoista, joutui vuosi sitten luopumaan vanhasta koirasta. Savusukelluskurssi 2005. Ollut joskus väärässä ja muuttanut mielipidettä parempien faktojen valossa. Parran kasvatus alkoi 2015 kun lapsi syntyi. Turvallisuusalan osatutkinto 2019. Oikeakätinen, paitsi syödessä. Silmälasit 2020. Kuunnellut saman illan aikana radion sinfoniaorkesteria ja Huora -yhtyettä. Nuorena ajanut ”pillurallia” Särkän parkkipaikalla.

Työn ja politiikan lisäksi elämäni täyttää kuusivuotias poikani. Harrastuksiin voidaan laskea mm. kotimaan matkailu, erilaiset kulttuuririennot, vanhan talon ja sen pihan ylläpito, laatikkopyöräily sekä yhdistystoiminta. Toimin paikallisen vanhempain yhdistyksen rahastonhoitajana sekä valtakunnallisen potilasjärjestön puheenjohtajana.

*kulttuuririennot: elävä musiikki, punkista ja räpistä metalliin. Kantaaottava lyriikka. Työväenlaulut. Teatteri ja kuvataide. Museot. Elävä arjen kulttuuri. Yhteisötaide. ITE.

Politiikassa erityisenä kiinnostuksen ja vaikuttamisen kohteena pidän työelämää työntekijän näkökulmasta reiluin ja toimivin työehdoin ja -oloin. Toimin myös Superin pääluottamusmiehenä. Tärkeimpinä pidän julkisesti tuotettuja, kaikkien saatavilla olevia palveluita. Myös turvallisuus on lähellä sydäntäni. Taustaa minulla on sopimuspalokunnassa nuoriso-osastosta hälytysosastoon, olen toiminut myös työsuojeluvaltuutettuna sekä suorittanut turvallisuusalan osatutkinnon työnohessa vuonna 2019.

Miksi Vasemmistoliitto? Solidaarisuus, työväenpuolue, tasa-arvo, vapaus, vastuullisuus, ihmisarvo