Tuulivoima ja kiinteistövero

Voimayhtiö haluaa lausuntoa Ylöjärven kaupungilta tuulivoiman sijoittamisesta Kuruun.

En tunne kovin hyvin aluetta johon tuulivoimayhtiö haluaa lausuntoa. Tästä syystä en heti sano mitä mieltä olen sijoituksesta. Asia vaatii perehtymistä niin luontoarvojen kuin asukkaiden näkökulmasta. Tuulivoimalla voi kuitenkin olla päästöttömän sähköntuotannon lisäksi vaikutuksia kunnan talouteen. Niistäkin kun maksetaan kiinteistöveroa. Ylöjärvellä ei ole määritelty voimalaitoksille omaa kiinteistöveroprosentia, vaan voimalaitoksia verotetaan yleisellä veroprosentilla joka on Ylöjärvellä alimmalla lain mahdollistamalla tasolla 0,93 (max. 2,00).
Voimalaitosten kiinteistöveroprosentti voi olla maksimissaan 3,10.

Ensi vuonna kun veroprosenteista päätetään, tulee mukana olla myös voimalaitosten kiinteistövero joka on suurempi ja erikseen hallittava kuin yleinen kiinteistövero. On hyvin todennäköistä että näin laajassa kunnassa tulee tulevaisuudessa olemaan jokin voimalaitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *