Kuuselan ranta

Kuuselan rannassa sijaitseva kesäravintola Rantapiika lopetti pari vuotta sitten. Viime syksynä ravintolarakennus purettiin. Monet ovat jääneet kaipaamaan ravintolapalvelua ja toimintaa rannalle. Asiaa lähdettiin perinpohjaisesti kehittämään, sillä vaikka kyseessä on pieni ja yksittäinen kohde kaupungissa, on se merkittävä vapaa-ajanviettopaikka ja herättänyt kuntalaisissa paljon keskustelua.

Kuuselan rannan kehittämistä varten järjestettiin idea- ja toteuttamiskilpailu ja tätä varten työryhmä. Työryhmä koostui kaavoituksen, yhdyskuntatekniikan ja Yrityspalveluiden edustajista sekä hallituksen edustajista. Olen kiitollinen että sain olla mukana työryhmässä kehittämässä tätä merkittävää kohdetta. Etäpalavereiden mahdollistamana työryhmä kokoontui useasti ja kävi todella kehittävästi asiaa eteen päin. Iso kiitos muille työryhmän jäsenille merkittävästä asiantuntemuksesta ja panoksesta sekä halusta saada Kuuselan alue kuntoon.
Asiasta järjestettiin kuntalaiskysely, johon tuli todella runsaasti vastauksia. Pelkästään kysely osoitti että alue kaipaa toimintaa. Ei ollut yllättävää että saunaa ja ravintolapalveluita kaivattiin.
Työryhmä kävi läpi kolmen kiinnostuneet aikeet haastattelujen ja suunnitelmien perusteella. Näiden perusteella esitämme siis ensi maanantain kaupunginhallitukselle yrittäjää joka mahdollistaa kaikille saunan ja pienet alueelle sopivat ravintolapalvelut sekä kulttuurialustan niin kesäiltaan kuin talviavantoon.
Täksi kesäksi ei ole mahdollista tehdä vielä isoja rakennelmia, mutta tarkoituksena olisi tuoda kevytrakenteista kioski ja pop-up -myyntiä. Vuonna 2022 alkaisi tämän varsinaisen kokokansan saunan rakentaminen.

Juuri tälläistä Ylöjärvi tarvii lisää, paikkaa jonne voi kesällä pyöräillä lapsen kanssa uimaan ja jäätelölle. Talvella heittämään löylyä ja pulahtamaan avantoon. En usko saunan kilpailevan muiden ajankohtaisten saunojen kanssa, vaan täydentävän valikoimaa samalla kuin yleisten saunojen suosio kasvaa. Ja onhan saunalla myös merkittävä rooli, jos olemme Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026.

https://ylojarvi.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20215204-3

 

Rantapiialle jatkaja jo täksi kesäksi? Kuuselaan kaavaillaan ympärivuotista saunaa ja erilaisia tapahtumia, joiden toteuttajasta kaupunginhallitus päättää maanantaina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *