Aki Leppänen
Ylöjärven vasemmisto
vasemmisto logo
30.11.2021

Kotisivut auki

Noniin. Nyt on kotisivut. Pitempään ajattelin että tavoitan parhaiten päivittämällä Facebook -sivuani. Sekä tietysti olemalla aktiivinen mm. Twitterissä. Niin loistava kuin Facebook on toisinaan viestin välittäjänä, on se myös välillä uskomattoman surkea. Algoritmit pitävät huolen siitä että näät pääasiassa vain itseäsi kiinnostavaa sisältöä, tai sellaista mihin olet reagoinut. Tykkäsit…

Noniin. Nyt on kotisivut.

Pitempään ajattelin että tavoitan parhaiten päivittämällä Facebook -sivuani. Sekä tietysti olemalla aktiivinen mm. Twitterissä. Niin loistava kuin Facebook on toisinaan viestin välittäjänä, on se myös välillä uskomattoman surkea. Algoritmit pitävät huolen siitä että näät pääasiassa vain itseäsi kiinnostavaa sisältöä, tai sellaista mihin olet reagoinut. Tykkäsit siitä tai et. Lisäksi fb-sivut näkyvät huonosti niille jotka eivät ole palvelussa (niitä riittää!). Varsinkin puhelimella se on hankalaa.

Algoritmit ovat muuttaneet meidän median ja uutisten saavutettavuutta. Se luo helposti kuplaantumista joka luo tunnetta että kaikki ovat kanssani samaa mieltä tai uutisissa on paljon samaa. Jos jaat ja tykkäät yhden tyyppisestä sisällöstä, sinulle näytetään sen tyyppistä sisältöä ja mainoksia. Vaaditaan herkkää medialukutaitoa jotta voidaan erottaa ja ymmärtää että näkemäni todellisuus poikkeaa muiden todellisuudesta. Ja kenenkään näkemä somevirta ei ole samanlainen.

Keväällä kun vaalit taas lähestyvät ja alkavat näkyä sosiaalisessa mediassa, tämä on jälleen korostuu.

Takaisin etusivulle